PV Installaties

De officiële naam voor een zonnepaneel is photovoltaïsch of PV-paneel. PV-panelen of te wel PV Installaties zetten licht om in elektriciteit. Ook bij bewolkt weer wordt er stroom opgewekt.

 

De voordelen van PV Installaties zijn legio:

Hoogwaardige energievorm

Stroom uit (zon)licht is gratis

Zonnepanelen zijn geruisloos, veilig en zijn onderhoudsvrij

Principiële overwegingen voor een beter milieu

Eenvoudige installatie

Zonne-energie wordt op dezelfde plek opgewekt waar ze ook wordt verbruikt, namelijk op/in het eigen huis. Hierdoor zijn er geen transportverliezen

Er is geen transport van kolen, olie en of gas nodig

Onafhankelijk zijn van de energiemarkt

Vertraagt de opwarming van de aarde.

 

PV Installaties, dé energieoplossing voor uw woning

Uit bovenstaande voordelen is af te lezen dat woningen en gebouwen veel mogelijkheden bieden om met zonnestroom geheel of gedeeltelijk in hun eigen elektriciteitsbehoefte te voorzien.

 

De meeste eengezinswoningen kennen voldoende dakoppervlak om op jaarbasis evenveel stroom op te wekken als te gebruiken. Het elektriciteitsnet dient dan als “buffer”. Bij meer elektriciteitsopbrengst dan gevraagd wordt aan het net terug geleverd. Bij minder opbrengst wordt aangevuld uit het elektriciteitsnet.

 

Wat bespaart u met PV Installaties?

Een zonnepaneel (type multikristallijn) van 1 vierkante meter levert in Nederland ca. 100-120 kWh energie per jaar op. Dit is afhankelijk van de positie ten opzichte van de zon. Het gemiddeld jaarlijks huishoudelijk elektriciteitsgebruik bedraagt ca. 3300 kWh per gezin. De opbrengst bedraagt dus 3% per vierkante meter zonnepaneel.

 

Bekijk ons assortiment PV installaties.