Thermische zonnepanelen

Een thermisch zonnepaneel of zonneboiler zet zonne-energie om in warmte (in tegenstelling tot PV installaties die elektriciteit opwekken). De warmte wordt gebruikt om water in de CV installatie, of het bad, douche, keuken op te warmen. Er is sprake van thermische zonne-energie.

 

De zonneboiler installatie bestaat uit een voorraad- of opslagvat en diverse zonnecollectoren of thermische zonnepanelen op het dak. De zonnecollectoren vangen het zonlicht op en zetten dit om in warmte die wordt opgeslagen in het opslagvat van de zonneboiler. Het leidingwater wordt hierdoor verwarmd, alvorens het naar de CV ketel of warmwaterkraan gaat. Uw CV ketel of waterboiler hoeft voor dit warme water niet meer, of veel minder, aan te slaan. Dit betekent een forse besparing op uw energierekening en een grote winst voor ons milieu.

 

Zonne-energie geschikt voor elke woning

Een zonneboilersysteem neemt weinig ruimte in en kan door Eco-GE-Technics gemakkelijk worden geïnstalleerd. Het boilervat wordt meestal op een onbenutte plaats in uw woning geïnstalleerd zoals in een garage of op zolder. De collectorpanelen kunnen zowel op schuine daken als op platte daken geplaatst worden.

 

In Nederland en België wordt een zonneboiler gecombineerd met een klassiek verwarmingssysteem op gas of houtvergasser of een warmtepomp. De verwarming van uw woning of water is hierdoor gegarandeerd.

 

Bekijk ons assortiment thermische zonnepanelen.