Warmtepompen

Warmtepompen  voor verwarmen en koelen

U wilt met opgeslagen zonne-energie milieubewust verwarmen en gelijktijdig besparen? In steeds meer gebouwen zorgen warmtepompen  het hele jaar door voor verwarming en warmwaterbereiding.

 

Milieuvriendelijke verwarmingsinstallaties met de modernste warmtepomptechnieken hebben de toekomst. Een warmtepomp gebruikt meestal warmte uit de bodem, het water of de buitenlucht.

 

Als leverancier van warmtepompen beschikt Eco-GE-Technics over kennis en vakmanschap om uw gewenste warmtepompinstallatie te plaatsen met een hoog rendement. Wij bieden diverse systemen ten behoeve van warmtepomptechniek:

 

Aardwarmtepompen haalt zijn warmte uit de aardbodem. Dit kan geschieden via verticale bodemwarmtewisselaars en horizontale bodemwarmtewisselaars. De aardwarmtepomp maakt gebruik van een gesloten bron. Een aardwarmte pomp heeft de volgende voor en nadelen:

 

Hoog rendement

Aanleg is eenmalig en daarna onderhoudsvrij

Geen onbeperkte hoeveelheid energie, beperkte capaciteit voor verwarmen en koelen

 

Luchtwarmtepompen onttrekken warmte uit de (buiten)lucht. Dit type warmtepomp wordt vaak toegepast in al bestaande gebouwen. De lucht-warmtepompen hebben de volgende voordelen:

 

Lage investeringskosten

Geen grond rondom het gebouw nodig

 

Grondwater-warmtepompen maken gebruik van de warmte van het grondwater. Zelfs in de koudste wintermaanden is de temparatuur tussen +7 en +11 graden Celcius. Dit heeft als voordeel dat de warmtebron het gehele jaar door voldoende energie bevat om uw woning te verwarmen.

 

Voor het uitvoeren van bronboringen heeft Eco-GE-Technics contact met gespecialiseerde bedrijven op dit gebied. Hierdoor bent u verzekerd van een goede bron, welke optimaal is afgestemd op uw systeem.

 

Bekijk ons assortiment warmtepompen.